Російські загарбники хочуть привласнити 345 квартир маріупольців - міськрада

У тимчасово захопленому російською армією Маріуполі загарбники хочуть привласнити 345 квартир городян, які наразі виїхали з міста.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомила міська рада українського Маріуполя.

«Окупанти планують привласнити 345 квартир маріупольців. Окупаційна влада міста оприлюднила чергові списки «безхазяйних» квартир. На цей раз у списку – більшість квартир у багатоповерхівках Лівобережного району», - йдеться у повідомленні.

Загарбники вимагають, щоб громадяни, які виявили свої квартири в переліку, протягом 30 днів з моменту публікації звернулися до адміністрації району та надали підтвердження права власності на майно. Якщо ніхто на оголошення не відгукнеться, окупанти погрожують розпочати процедуру відчуження.

«Росіяни роблять усе, щоб якомога швидше «легалізувати», а фактично привласнити чуже майно, посилаючись на відсутність власників», - пояснили у міській раді.

Там запевнили, що всі рішення окупаційної адміністрації не мають жодної юридичної сили та не визнаються українським законодавством.

Читайте також: Розвідка відслідковує будівництво ворогом фортифікацій поблизу Маріуполя - Юсов
Загарбники зносять пошкоджені будівлі, щоб приховати сліди своїх злочинів.

Під час блокади та окупації Маріуполя війська РФ зруйнували 50% багатоповерхових будинків міста - це 934 будівлі, з них вже самі знесли 465. Знищено понад 52 тисячі квартир маріупольців.

Окупаційна «влада» обіцяла людям нові квартири, але натомість загарбники будують комерційне житло.

Російські загарбники перетворюють Маріуполь та навколишні селища на свій військово-логістичний хаб.

Як повідомляв Укрінформ, агресія Росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто майже на 90% зруйноване внаслідок обстрілів.

Фото ілюстративне / Петро Андрющенко