Школам в окупації нав’яжуть літературу, яка прославляє загарбницькі війни Росії - ЦНС

Московські пропагандисти підготували перелік пропагандистської літератури, яку зобов’яжуть вивчати в школах на тимчасово окупованих територіях України.

Про це в Телеграмі повідомив Центр національного спротиву, передає Укрінформ.

«Ворог продовжує свою жорстку кампанію по промивання мізків українських дітей. Для цього склав список фронтової поезії, розповідей військових і нарисів про «героєв руской вєсни», які мають «зберегти пам’ять» про війну проти України. Цей перелік стане обов’язковим для шкіл, бібліотек і культурних центрів тимчасово окупованої території України», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, каталог рекомендованої літератури в міносвіти РФ надали центр «Традіція» кремлівського пропагандиста Прилєпіна і фонд «Защітнікі отєчєства». Загалом у списку зазначено 15 книг із серії «КПД», яку редагує сам Прилєпін.

Крім цього, автори списку літератури рекомендували поширювати картини і скульптури, пов’язані з війною в Україні, зокрема погруддя військових злочинців.

Читайте також: Росіяни примусово «денацифіковуватимуть» українських дітей - ЦНС

«Ніхто не уникне відповідальності за співпрацю з ворогом та промивання мізків українських дітей російською людиноненависницькою пропагандою», - нагадує колаборантам Центр національного спротиву.

Як повідомляв Укрінформ, Кремль підготував лекції для дітей із ТОТ України про героїзацію загарбників.