У Криму помер батько незаконно ув'язненої росіянами кримської журналістки Данилович

У Криму від онкології помер Броніслав Данилович – батько громадянської журналістки та правозахисниці Ірини Данилович, яку російська влада засудила до 6 років та 11 місяців позбавлення волі за підозрою у незаконних діях із вибуховими речовинами.

Про це повідомляє «Крим Реалії» з посиланням на кримських активістів у соціальних мережах, передає Укрінформ.

«Броніславу Даниловичу було 78 років. Як пишуть активісти, причиною смерті стало онкологічне захворювання, з яким він довго боровся», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що наразі Ірина Данилович знаходиться у російській жіночій колонії у Зеленокумську, у Ставропольському краї РФ, і не зможе провести його в останню путь.

Читайте також: Росія тримає у полоні 31 українського журналіста - правозахисники

28 грудня 2022 року Ірину Данилович у тимчасово окупованому Криму засудили до 7 років колонії загального режиму та штрафу в сумі 50 тис. рублів за нібито носіння вибухового пристрою. Верховний «суд» Криму у відповідь на апеляційну скаргу зменшив термін перебування в колонії на один місяць - до 6 років 11 місяців. Жінка неодноразово заявляла про тиск із боку співробітників ФСБ РФ, тортури та залякування.

Раніше Укрінформ повідомляв, що незаконно ув'язнена росіянами кримська громадянська журналістка Ірина Данилович перенесла інсульт.