Російська пропаганда створює ілюзію «процвітання» на ТОТ - ЦПД

Російські пропагандисти активно поширюють повідомлення про відкриття відбудованого залізничного вокзалу в тимчасово окупованому Маріуполі та соціальних об’єктів у Сєвєродонецьку, хоча руйнувань містам завдали саме російські бомбардування.

Про це йдеться у повідомленні Центру протидії дезінформації у Телеграмі, передає Укрінформ.

Просуваючи наратив про «щасливу окупацію», пропаганда ворога намагається здобути лояльність місцевого населення та переконати, що РФ дбає про ТОТ і має довготривалі плани з їх розвитку. При цьому ігнорується факт, що руйнувань містам завдали саме російські бомбардування, наголошують у Центрі.

Читайте також: Україна звернулася до ЮНЕСКО щодо захисту Херсонесу Таврійського

"Насправді Маріуполь та Сєвєродонецьк, які до окупації були розвиненими промисловими центрами з активним соціальним і культурним життям, сьогодні перебувають у стані гуманітарної кризи. І жодна «російська відбудова» не здатна повернути той рівень добробуту, який мали міста сходу України до повномасштабного вторгнення РФ", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялось, у РФ відроджують радянські практики пропаганди війни через мистецтво, щоб змінити ставлення населення РФ до так званої “спеціальної воєнної операції”.