«Суд» у справі Леніє Умерової може відбутися восени у Москві

"Суд" у справі кримської татарки Леніє Умерової, яку Росія звинувачує у шпигунстві, може відбутися восени у Москві.

Про це вона написала у листі своєму братові Азізу Умерову, який він оприлюднив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Мені у справі замінили слідчого і нещодавно водили на знайомство. Нічого важливого, але каже, що основний суд орієнтовно буде восени. Також, що судитимуть мене в Москві, а не на Кавказі, але я не впевнена у цьому на 100%", – йдеться у листі.

Умерова повідомила, що в тюремній камері перебуває одна, і щоб розробляти голос, читає вголос книги. Також вона зазначила, що за результатами аналізів у неї низькі показники заліза та почало випадати волосся.

4 грудня 2022 року російські силовики затримали 25-річну кримську татарку Леніє Умерову після перетину грузинсько-російського кордону, коли вона намагалася повернутися до тимчасово окупованого Криму для догляду за онкохворим батьком. Її звинуватили в нібито порушенні правил режимної зони. Лефортовський суд Москви заарештував Умерову за обвинуваченням у шпигунстві. Триває експертиза, після чого очікується направлення обвинувального висновку до суду.

Читайте також: Кримській татарці Леніє Умеровій «суд» РФ подовжив термін утримання до 4 листопада

Раніше Укрінформ повідомляв, що адвокати відвідали незаконно затриману РФ кримськотатарську політув’язнену Умерову, у неї бадьорий настрій.

Фото: Telegram/ Дарʼя Корнілова