Звернення українців, яких росіяни позбавили нерухомості на ТОТ, розглядатиме Офіс Генпрокурора

Офіс Генерального прокурора фіксуватиме та передаватиме відповідним органам для проведення досудового розслідування звернення українців про спробу росіян позбавити їх нерухомості на тимчасово захоплених територіях.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Надіслати звернення можна поштою на адресу: вул. Різницька, 13/15, м. Київ, 01011.

Також для цього варто скористатися поштовою скринькою за адресою: вул. Різницька, 13/15, м. Київ, 01011 (хол адміністративної будівлі).

Окрім цього, звернення можна надіслати електронною поштою за визначеною формою.

Також громадяни можуть зателефонувати на гарячу лінію ОГП за телефоном: (044) 200-76-24 або повідомити про спробу позбавлення нерухомості під час особистого прийому.

Телефон для отримання інформації про реєстрацію вхідної кореспонденції: (044) 200-75-70.

Читайте також: Росіяни на ТОТ створили «спеціальний» фонд відібраного житла - Центр нацспротиву

У Мінреінтеграції наголошують, що у зверненні мають бути зазначені: прізвище, ім’я, по батькові громадянина, контактна інформація та викладена суть порушеного питання.

Також якщо відомо про факти так званої націоналізації майна російською владою, незаконного заселення сторонніх осіб у житло українців на тимчасово захоплених територіях чи про осіб, причетних до таких дій, можна повідомляти до інших правоохоронних органів України або на гарячу лінію Мінреінтеграції за телефоном: 1548.

Як повідомляв Укрінформ, Мінреінтеграції закликає українців не повертатися на тимчасово захоплені території для підтвердження права власності на нерухомість.

Фото: RFE/RL