У Криму окупанти провели обшуки та допити шістьох «Свідків Єгови»

У тимчасово окупованому Криму російські силовики провели обшуки та допити у шістьох представників релігійної організації «Свідки Єгови». Відносно однієї літньої віруючої порушено кримінальну справу.

Про це повідомляє Європейська асоціація «Свідків Єгови», передає Укрінформ.

"5 серпня 2024 року шестеро свідків Єгови з Криму зазнали обшуків і допитів. Щодо літньої віруючої заведено кримінальну справу", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що вранці кілька озброєних груп силовиків у масках вторглися до будинків віруючих із селищ Роздольне, Сінокосне та міста Алушти. Вони грубо вимагали надати паролі від електронних пристроїв, розпитували про одновірців, в одному випадку погрожували заподіяти шкоду вихованцю. Було вилучено електронні пристрої, у тому числі кнопковий телефон, та особисті записи. Обшуки проходили під керівництвом старшого слідчого СО СК Республіки Крим Я.А.Меркулова, додали в асоціації.

Також повідомляється, що у селищі Роздольне до одного з віруючих прийшли на роботу. Його поклали обличчям у підлогу і затягли руки капроновою стяжкою, через що він отримав травму. Пізніше чоловік зафіксував ушкодження у травмпункті, проте медичну довідку у нього відібрали у відділку поліції.

Читайте також: Росія використовує окуповані українські порти для вивезення краденого зерна - Плетенчук

А через 4 години після початку обшуків стосовно 68-річної віруючої Тамари Братцевої було порушено кримінальну справу за ч. 1 ст. 282.2 КК РФ.

За останні 7 років у Криму вже 30 свідків Єгови зазнали кримінального переслідування за віру. Вісім із них відбувають призначені терміни в колоніях, одного за рішенням суду переведено до в'язниці, ще одного засуджено до примусових робіт, трьох засуджено умовно.

Раніше Укрінформ повідомляв, що Україна передала до Міжнародного кримінального суду докази скоєння злочинів проти релігійних груп у тимчасово окупованому Криму.