«Керівники» тимчасово захоплених Сєвєродонецька та Новопскова постануть перед судом - СБУ

Служба безпеки України скерувала до суду обвинувальні матеріали щодо призначених Росією «очільників» тимчасово захоплених міста Сєвєродонецьк та селища Новопсков на Луганщині.

Про це 3-тє управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях повідомило у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Служба безпеки України скерувала до суду обвинувальні акти щодо відомих колаборантів, які очолюють "муніципалітети", створені рашистами на тимчасово окупованій Луганщині. Одним з обвинувачених є Микола Моргунов, який у результаті фейкових виборів, влаштованих окупантами у вересні минулого року, "обраний" головою т. зв. "муниципального образования городской округ город Северодонецк ЛНР"», – ідеться у повідомленні.

Як зазначається, ексрегіонал і ексмер Брянки співпрацює з окупантами з 2014 року. Після захоплення Сєвєродонецька окупанти поставили «досвідченого» зрадника на чолі місцевої «адміністрації».

Другою фігуранткою є Вікторія Кайдалова, колишня землевпорядниця селищної ради, а нині – голова «Новопсковского муниципального округа ЛНР». Окупаційна чиновниця активно співпрацює з представниками законодавчої та виконавчої влади РФ та усіляко підтримує «інтеграцію» окупованої Луганщини до держави-агресора.

Читайте також: У «ЛНР» обмежили виїзд чиновникам, які володіють секретними відомостями - Лисогор

Як нагадали в СБУ, керівники незаконних органів влади відповідатимуть перед законом за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Санкція статті передбачає до 10 років ув’язнення та можливу конфіскацію майна.

Як повідомляв Укрінформ, колаборантам-керівникам трьох міст на ТОТ Луганщини загрожує до 10 років ув'язнення.