На Луганщині вогонь знищив більшу частину села Лопаскине

У Луганській області внаслідок пожежі знищена більша частина тимчасово захопленого росіянами села Лопаскине Щастинської громади.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє обласна державна адміністрація.

"У Лопаскиному, що у Щастинській громаді, сталося займання сухої трави. Полум’я перекинулося на будинки. Місцеві жителі спробували викликати рятувальників, але ті лише спостерігали, як вигоріло 31 домоволодіння. Раніше в населеному пункті мешкало 138 осіб. Тепер більша частина села знищена", - йдеться у повідомленні.

Як зазначають в ОДА, понад два роки на вулицях та у кварталах тимчасово захопленого Сєвєродонецька залишаються наслідки руйнації багатоповерхівок, по яких били росіяни під час штурму міста. 

Лише цього тижня загарбники визначили підприємство, яке ліквідовуватиме наслідки. Воно здійснює діяльність зі збирання і транспортування будівельних відходів. Це на поточний час єдине підприємство на три наполовину знищених міста – Лисичанськ, Рубіжне, Сєвєродонецьк.

Читайте також: На ТОТ Луганщини вирують лісові пожежі, за добу займається по 100 гектарів території

Як заявив начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор, "під час кожної поїздки до звільнених сіл розмовляємо з місцевими стосовно евакуації, бо лінія бойового зіткнення зовсім поруч. Залишатися там небезпечно. Пропонували виїхати і вчора та водночас роздали жителям Невського та Новолюбівки тижневий запас хліба".

За словами Лисогора, росіяни не припиняють обстріли цих сіл, по Макіївці вдарили з реактивної системи залпового вогню, також застосовували артилерію та БПЛА в бік Невського та Макіївки.

Ворог намагався атакувати в районах Стельмахівки, Андріївки, Макіївки, Греківки, Невського та Білогорівки.

Як повідомляв Укрінформ, поблизу Сєвєродонецька знову спалахнули лісові пожежі, які вирують вже кілька днів і загрожують житловим будинкам.