У так званій «ЛНР» росіяни шукають шляхи мотивації, аби чоловіки добровільно приходили до військкомату

У містах так званої "ЛНР" російські військкомати запрошують чоловіків на контрактну службу.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Луганська обласна державна адміністрація.

"У містах так званої "ЛНР", зокрема Лутугиному, можна побачити багато оголошень від військкоматів. Запрошують бажаючих піти на контрактну службу, пропонують гроші - шукають шляхи мотивації, аби чоловік добровільно прибув до військкомату. Багато хто розуміє, що із дотриманням законів на окупованій території не все так добре, тому стимулюючих виплат можна взагалі не дочекатися".

У тимчасово захопленому Сєвєродонецьку загарбники не рекомендують звертатися до російських силовиків із заявами стосовно фактів мародерства квартир, "бо кількість таких випадків лише зростає і більшість з них здійснюється військовими РФ, з якими просто не хочуть мати справу. Офіційна причина відмови - усі сили кинуті на розшук диверсантів та патрулювання", - зазначають в обладміністрації.

За словами начальника Луганської обласної військової адміністрації Артема Лисогора, "і по Невському, і по Макіївці загарбники поцілили зі ствольної артилерії. Із реактивної системи залпового вогню завдали три удари по Макіївці. Активно застосовують у зазначеному районі безпілотні літальні апарати. Тільки на учора - 93. 62 із них були спрямовані у бік Макіївки".

Читайте також: У «ЛНР» обмежили виїзд чиновникам, які володіють секретними відомостями - Лисогор

Як зауважив Лисогор, поблизу п’яти населених пунктів Луганщини росіяни намагалися просунутися. Бої точилися поряд зі Стельмахівкою, Андріївкою, Невським, Греківкою, Макіївкою.

Як повідомляв Укрінформ, бійці бригади "Помста" Державної прикордонної служби України знищили в районі Кремінної на Луганщині чотири склади боєкомплекту і три автомобілі росіян.