Поблизу Сєверодонецька внаслідок російських обстрілів горить ліс, знищені 80 будинків

Поблизу тимчасово захопленого Сєверодонецька Луганської області через російські обстріли знову спалахнув ліс, згоріло вже 80 домоволодінь.

Про це Луганська обласна військова адміністрація повідомляє у Фейсбуці, передає Укрінформ.

У вихідні знову спалахнув ліс поблизу Сєвєродонецька. Вогонь охопив будинки на околицях Щедрищевого і поширюється далі.

"У так званій "ЛНР" встановлено п’ятий, найвищий, рівень пожежної небезпеки. Цим повідомленням попередили населення, але аж ніяк не посприяли посиленню роботи пожежних частин. Випадки, коли після займання сухостою чи лісу полум’я переходило на житловий сектор, стали буденністю", - йдеться в повідомленні.

Уже відомо про понад 80 вигорілих домоволодінь, зазначили в ОВА.

"Рятувальники не втручаються, бо "не вистачає сил та засобів". Вода знайшлася в окупаційної влади - питна. Декілька літрів. Її привезли - на цьому допомога завершилася", - підкреслили в адміністрації.

За даними начальника Луганської обласної військової адміністрації Артема Лисогора, росіяни обстріляли Макіївку та Невське з артилерії.

Читайте також: Прикордонники «Помсти» знищили склади, техніку та укриття росіян на Луганщині

"Окупанти тиснуть поблизу Греківки, Макіївки та Невського. Атакують там і вдень, і вночі. Наші захисники стримують цю навалу. Постійним ворожим обстрілам піддаються прифронтові населені пункти. По Макіївці загарбники поцілили з реактивної артилерії, по цьому ж селу та по сусідньому Невському - зі ствольної. На зазначеному напрямку зафіксована робота 97 ворожих безплотників", - зауважив Лисогор.

Як повідомляв Укрінформ, на Луганщині вогнем знищена більша частина захопленого росіянами села ЛопаскинеЩастинської громади.

Фото ілюстративне