Росіяни за місяць відібрали в українців на ТОТ три тисячі об’єктів нерухомості – Центр нацспротиву

Близько трьох тисяч об’єктів нерухомого майна і понад тисячу одиниць майна рухомого окупаційні адміністрації на тимчасово загарбаних землях передали у так звану «муніципальну власність» упродовж минулого місяця.

Про це повідомив Центр національного спротиву у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Окупанти продовжують відбирати житло українців на ТОТ. Представники окупаційних адміністрацій продовжують здійснювати рейди по підконтрольних населеним пунктам та визначають помешкання, які не мають власників та не переоформлені відповідно до російського законодавства. Таке майно окупанти називають "безхазяйне"», - йдеться в повідомленні.

За наявною інформацією, окупаційна влада за минулий місяць передала у так звану «муніципальну власність» на ТОТ сходу України близько трьох тисяч об’єктів нерухомого майна та понад однієї тисячі одиниць рухомого майна.

Серед нерухомого майна зафіксовано близько двох тисяч квартир, які належать громадянам України, котрі ще з початку першої фази російської агресії змушені були виїхати з окупованої території.

Читайте також: Окупанти на ТОТ шукають дітей, яких не віддали на навчання в російські школи

Крім цього, «виявлене» майно на ТОТ України також може бути переданим у «федеральну» або «регіональну» власність.

«У підсумку окупанти використовують награбоване майно для забезпечення своїх цілей, зокрема, для розселення особового складу противника та їх сімей, родичів тощо», - зазначають у Центрі національного спротиву.

Як повідомляв Укрінформ, окупати почали нову хвилю конфіскації майна українців, які виїхали з ТОТ.

Фото ілюстративне