На тимчасово окупованій Луганщині горить сухостій: росіяни перекрили трасу

На тимчасово окупованій Луганщині горить сухостій: росіяни перекрили трасу, до гасіння залучали військових.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив начальник Луганської ОВА Артем Лисогор.

«У Сєвєродонецьку готуються зустрічати третю зиму без централізованого опалення. Безпосередньо росіяни підготували до зими лише три будинки. Саме у стількох серед сотень багатоповерхівок у Сєвєродонецьку реконструйована система опалення ніби за допомоги спеціалістів із Пермі, які відповідають за відновлення зруйнованого загарбниками міста», - написав Лисогор.

За його словами, окупанти обіцяють провести аналогічні роботи ще у трьох будинках.

Лисогор додав, що у Довжанській громаді окупанти запровадили режим надзвичайної ситуації муніципального рівня через займання значної площі сухостою.

Читайте також: Жителі ТОТ Херсонщини скаржаться на ліки поганої якості, які завозять росіяни - Прокудін

«Своєчасно локалізувати пожежу не вдалося, бо не вистачає рятувальників та транспорту. Через розповсюдження вогню навіть перекрили рух «республіканською» трасою у напрямку Луганська. За словами окупантів, аби приборкати стихію, рятувальників довелося знімати з інших палаючих об’єктів, а також залучати військових РФ. На всю округу знайшлося лише три спеціалізованих автомобілі, потужностей яких, звісно, не вистачило», - зазначив начальник ОВА.

Як повідомляв Укрінформ, поблизу тимчасово захопленого Сєверодонецька через російські обстріли знову горів ліс, знищені 80 будинків.

Фото ілюстративне