Так званого «губернатора Херсонщини» засудили до 15 років ув’язнення за сприяння росіянам

До 15 років ув’язнення засудили так званого "губернатора Херсонської області" і шістьох його спільників за сприяння російським загарбникам на тимчасово захоплених територіях Херсонщини.

Про це Офіс генерального прокурора повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Сімох учасників організованої групи прокурори Офісу генпрокурора за підтримання публічного обвинувачення визнали винними ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 111-2, Кримінального кодексу України (вчинення кримінального правопорушення групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією; пособництво державі-агресору), а трьох з них за ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 111-2, ч. 6 ст. 111-1 КК України (вчинення кримінального правопорушення групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією; пособництво державі-агресору; колабораційна діяльність).

"Вироком суду так званого губернатора Херсонської області, який на той час був головою Херсонської окупаційної військово-цивільної адміністрації, засуджено до 15 років позбавлення волі. Іншим шістьом учасникам організованої групи призначено покарання від 10 до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна", - зазначили в ОГП.

Прокурори у суді довели, що засуджені перейшли на бік росіян на тимчасово захоплених територіях Херсонщини й активно сприяли у забезпеченні поштових, логістичних, фінансових і торговельних потреб.

Читайте також: Колаборантам-керівникам трьох міст на ТОТ Луганщини «світить» до 10 років в'язниці

На базі цілісних майнових комплексів херсонської дирекції акціонерного товариства "Укрпошта" вони створили і забезпечували діяльність псевдоструктури - "государственного унитарного предприятия "Почта Херсона".

Як ідеться у повідомленні, "засуджені агітували працівників АТ "Укрпошта" влаштовуватися на роботу до незаконного утворення, запевняючи, що російська окупаційна влада там назавжди".

Як повідомляв Укрінформ, СБУ оголосила підозру колаборантці, яка представляє так звану "ДНР" у російській Раді федерації.