У захопленій росіянами Антрацитівській громаді на Луганщині згоріло село

У тимчасово захопленій росіянами Антрацитівській громаді Луганської області згоріло село Христофорівка.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Луганська обласна військова адміністрація.

Загарбники запевняють, що їм вдалося ліквідувати більшість осередків пожеж у так званій «ЛНР». Однак в Антрацитівській громаді своєю бездіяльністю вони фактично ліквідували село Христофорівка. Вцілілих будинків там майже не залишилося. Вигоріло понад 95% домогосподарств, а рятувальник були розосереджені по «найбільш важливих об’єктах». Христофорівка до зазначеного переліку не увійшла, наголосили в ОДА.

«У багатоповерхівках Сіверськодонецька не працює жоден ліфт. Вони почергово вийшли з ладу навесні 2022 року, коли місто потерпало від масованих російських обстрілів. За понад два роки загарбники не приділили наявній проблеми ніякої уваги. Ремонту замало – потрібна повна заміна механізму. Обіцяють почати ці роботи, коли повністю завершать відновлення житлового фонду. Тобто, очікувати ще не один і не два роки», - зауважили в обладміністрації.

Як ідеться в повідомленні, на Куп’янському напрямку росіяни атакували біля Стельмахівки. На Лиманському напрямку російські підрозділи не припиняють штурми біля Макіївки та Балки Журавки (Невського).

Читайте також: Росіяни атакують укріплення Сил оборони на Луганщині та б’ють по селах навколо

За словами начальника обласної військової адміністрації Артема Лисогора, «у районі Балки Журавки точаться важкі бої. Ворог кидає туди багато сил і засобів, але наші хлопці нищать противника. Це село росіяни обстріляли зі ствольної та реактивної артилерії, застосували в бік населеного пункту 60 безпілотників. Сусідня Макіївка зазнала уражень з артилерії та БПЛА».

Як повідомляв Укрінформ, на тимчасово захопленій території Луганської області росіяни агітують школярів іти на війну у 18 років.