Росіяни впроваджують на ТОТ програму мілітаризації дітей - Центр нацспротиву

У Мелітополі окупаційна влада розпочала впровадження кремлівської програми з мілітаризації українських дітей “Служу отєчєству”.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Центр національного супротиву.

"У тимчасово окупованому Мелітополі окупанти розпочали впровадження кремлівської програми з мілітаризації українських дітей “Служу отєчєству”. Для цього активно залучаються бойовики армії рф. Зокрема голова обласної асоціації терористів “СВО” Олександр Остапенко разом із місцевими колаборантами на базі місцевих шкіл створює спеціалізовані класи-казарми для учнів старших класів", - йдеться у повідомленні.

Крім того, росіяни планують подвоїти кількість учнів шкіл із військовою підготовкою до кінця 2024 року. За даними ЦНС, відбудеться це, насамперед, на базі нахімовського училища у Маріуполі.

"Окупанти роблять усе для того, щоб перетворити наших дітей на майбутній мобілізаційний резерв, готуючи їх до служби в російській армії. Через подібні “виховні” заходи російська влада намагається створити нове покоління, лояльне до окупантів і готове брати участь у війнах за інтереси кремля", - наголошують у ЦНС.

Читайте також: Росіяни на ТОТ залучають дітей до парамілітарних організацій, йде розслідування 11 справ - Костін

Центр закликає протистояти цій злочинній політиці асиміляції українських дітей.

Як повідомлялося, із 1 січня 2025 року громадяни без російського паспорта на тимчасово окупованих територіях України отримають статус іноземних громадян або осіб без громадянства.