Держзрада: сільський голова з Криму отримала 14 років з конфіскацією майна

Суд апеляційної інстанції залишив без змін вирок Рівненського міського суду, яким жительку окупованого Криму - голову Куйбишевської сільської ради, визнано винною у державній зраді, вона отримала 14 років з конфіскацією майна.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Рівненська обласна прокуратура.

«Суд апеляційної інстанції залишив без змін вирок Рівненського міського суду, яким жительку окупованого Криму визнано винною у державній зраді», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, вироком Рівненського апеляційного суду жінка засуджена до 14 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Прокурори довели, що нині 46-річна жителька Бахчисарайського району Криму після окупації півострова перейшла на бік ворога і почала свою підривну діяльність проти України.

У прокуратурі розповіли, що жінка погодилась на пропозицію агресора та обійняла посади спершу заступника, а пізніше і голови Куйбишевської сільської ради. Працюючи в органах окупаційної влади жінка передала комунальне майно у власність окупаційної адміністрації та забезпечила проведення незаконних «виборів».

Наголошується, що зрадниця донині обіймає вказану посаду, працює в інтересах ворога та всіляко підтримує дії та звірства Росії в Україні.

Читайте також: Ексдепутата Верховної ради Криму заочно засудили до 14 років ув'язнення за держзраду

У травні цього року Рівненський міський суд, в порядку спеціального судового провадження, визнав жінку винною та ухвалив обвинувальний вирок. Захисник обвинуваченої, не погоджуючись із таким рішенням, подав апеляційну скаргу. Але Рівненський апеляційний суд, заслухавши доводи прокурора, залишив вирок суду першої інстанції без змін.

Державна зрадниця наразі перебуває на непідконтрольній Україні території, тож строк відбуття основного покарання буде рахуватись з моменту її затримання.

Читайте також: У Росії українку засудили на вісім років за «підготовку теракту» в Маріуполі

Як повідомляв Укрінформ, у Рівному суд в порядку спеціального судового розгляду призначив 13 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна ексрятувальнику-колаборанту з Луганщини.