СБУ оголосила у розшук зрадників, які керують підрозділами «правоохоронців» на окупованій Луганщині

Служба безпеки України завершила досудове розслідування та оголосила у розшук ворожих поплічників, які керують структурними підрозділами незаконних «правоохоронних органів» на окупованій Луганщині.

Про це йдеться у повідомленні СБУ, передає Укрінформ.

Серед обвинувачених у колабораціонізмі - колишній луганський правоохоронець, який у 2014 році зрадив присягу, воював проти України у складі проросійських терористичних угруповань, потім служив окупантам у лавах «мвд лнр».

У листопаді 2022 року його призначили начальником т.зв. «управления федеральной службы исполнения наказаний россии по лнр». На цій посаді він працював до початку 2024 року.

За цей час у катівнях «лнр» було незаконно ув’язнено, піддано тортурам та знущанням сотні українських громадян.

Також зібрано доказову базу щодо т.зв. «и.о. прокурора Попаснянского района лнр», призначеного в липні 2022 року. Раніше цей колаборант обіймав в угрупованні «лнр» посаду «зампрокурора Алчевска».

Ще однією фігуранткою стала начальниця підрозділу з питань міграції незаконного «отдела мвд рф Северодонецкий», яка відповідає за примусову видачу населенню російських паспортів.

Раніше на аналогічній ділянці зрадниця трудилась у «поліції» окупованого Сокологірська (стара назва Первомайськ) на Луганщині.

Читайте також: На Буковині суд дав 15 років ув’язнення кур'єру, який передавав РФ дані про військові об'єкти

Зловмисники обвинувачуються за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність), санкція якої передбачає до 15 років позбавлення волі.

Матеріали щодо них перебувають на розгляді в суді.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ затримала 23-річного жителя Покровська, завербованого росіянами через сайт знайомств.