До 10 років ув’язнення засудили «голову» окупаційної адміністрації Генічеська

Колаборантку, яка очолила окупаційну «адміністрацію» у Генічеську на ТОТ Херсонщини, заочно засудили до 10 років позбавлення волі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

«За публічного обвинувачення прокурорів Херсонської обласної та Генічеської окружної прокуратур суд визнав жительку регіону винною у колабораційній діяльності», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, її засуджено до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також вона позбавлена права обіймати посади в органах державної влади, управління та місцевого самоврядування строком на 15 років.

Прокурори в суді довели, що засуджена у серпні 2022 року пішла на співпрацю з ворогом та добровільно очолила незаконно створену «Генічеську військово-цивільну адміністрацію Херсонської області».

На псевдопосаді жінка виконувала організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції: організовувала роботу окупаційної адміністрації, призначала та звільняла працівників, налагоджувала взаємодію з окупаційними органами влади, псевдоправоохоронними органами та збройними силами РФ тощо.

Читайте також: В Енергодарі вибухнув автомобіль так званого начальника охорони ЗАЕС

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі УСБ України в Херсонській області.

Як повідомляло видання Мост, Служба безпеки України завершила розслідування щодо гауляйтерки Генічеського району Херсонської області Олени Терських. До великої війни Терських була депутаткою Генічеської міської ради від партії “Європейська Солідарність”.

Як повідомляв Укрінформ, ЗСУ восени 2022 року визволили правобережну частину Херсонської області, зокрема місто Херсон. Частина області, розташована на лівому березі Дніпра, тимчасово захоплена російськими військами.