Колаборанта з Луганщини засудили до 9 років ув’язнення

До дев’яти років ув’язнення заочно засуджено колаборанта зі Станиці Луганської за підтримку окупаційного режиму.

Про це 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях повідомило у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Судовий вирок отримав ворожий поплічник, який представляє партію Путіна в незаконному органі влади на Луганщині. Встановлено, що власник низки торгівельних закладів у Станиці Луганській підтримав широкомасштабну війну РФ проти України і після захоплення ворогом території Щастинського району почав співпрацювати з окупантами», - йдеться в повідомленні.

За даними СБУ, на початку серпня 2023 року підприємець зареєструвався кандидатом від «Единой России» у депутати «совета Станично-Луганского муниципального округа ЛНР». За результатами «виборів» він отримав «депутатський мандат».

У жовтні минулого року «новообраний депутат» від імені станично-луганських колаборантів вітав з днем народження диктатора Путіна.

Суд визнав фігуранта винним у колабораційній діяльності за ч.5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України та засудив до 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна, яке належить йому на правах приватної власності.

Читайте також: У Луганську незаконно вилучене в українців житло передають «героям СВО»

У дохід держави конфісковано 3 легкових автомобілі, вантажівку, автобус, земельні ділянки, кілька будівель магазинів та торгівельних павільйонів, декілька об’єктів житлової нерухомості та інше.

Засудженого оголошено у розшук. Термін відбування покарання рахуватиметься з моменту його затримання.

Як повідомляв Укрінформ, «топпосадовиць» окупаційної адміністрації РФ на Луганщині судитимуть як колаборанток.