У Криму продовжує наростати рух спротиву - представництво Президента в АРК

У тимчасово окупованому Криму продовжує наростати рух спротиву. Жителі півострова своїми вчинками демонструють, що Крим продовжує боротись за свободу разом з усією Україною.

Про це повідомляє представництво Президента в АРК у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Представництво наводить, зокрема, такі приклади.

Так, нещодавно мешканець Керчі Ігор Вовк виступав проти вторгнення Росії в Україну, вивішував на балконі український прапор та вмикав гімн України. Окупанти затримали чоловіка, склали адміністративний протокол, матеріали справи передані до незаконного "суду".

А мешканець Ялти Єгор Косирєв у соціальних мережах під анонімним акаунтом розміщував українську символіку, висловлював підтримку Збройним Силам України та виголив тризуб на потилиці. Чоловіка затримали окупанти, змусили вибачатись на камеру, склали адміністративний протокол, а матеріали справи передані до незаконного “суду”.

Також за інформацією представництва, мешканець Криму Казачок Віктор Іванович у соціальних мережах висловлював підтримку Збройним силам України, критикував окупантів та президента РФ. Окупанти затримали 71-річного чоловіка, склали адміністративний протокол, передали матеріали до незаконного "суду".

А житель Керчі Дмитро Спирін у соціальних мережах очікував визволення Криму ЗСУ, критикував окупантів та президента Росії. Окупанти затримали чоловіка, завели карну справу і в "кращих" радянських традиціях направили на обстеження до психоневрологічного диспансеру.

Також повідомляється, що мешканка Ялти Ольга Панкратенкова у соціальних мережах висловлювала підтримку Україні та критикувала окупантів. Окупанти затримали жінку, на неї було складено адміністративний протокол, а також накладено штраф у розмірі 30 тисяч рублів (майже дві мінімальних заробітних плати).

Читайте також: Окупанти активно укріплюють західне узбережжя Криму - партизани

Як повідомлялося, Росія переслідує мешканців Криму через проукраїнську позицію та прояви української та кримськотатарської ідентичності. Щоб придушити спротив та небажання людей миритися з окупацією, РФ ще у 2022 році ухвалила поправки до кримінального та адміністративного кодексів, що передбачає відповідальність за так звану дискредитацію збройних сил Російської Федерації.

Раніше Укрінформ повідомляв, що мешканці тимчасово окупованого Криму за "дискредитацію ЗС РФ" заплатили 26,4 млн рублів (понад 11,2 млн грн) адміністративних штрафів.