З тимчасово окупованого Криму повернули літню жінку

Офісу омбудсмена спільно з партнерськими організаціями вдалося повернути з тимчасово захопленого Криму 77-річну жінку.

Про це уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Офіс омбудсмена активно реагує на звернення громадян, які опинилися в скрутних обставинах на ТОТ, надаючи необхідну підтримку та сприяючи їхньому поверненню. Цього разу допомога була надана 77-річній жінці", - зазначив Лубінець.

За його словами, через похилий вік і стан здоров'я українка потребує постійного медичного догляду, який не був їй забезпечений на тимчасово захоплених територіях України. Тривалий час їй допомагали небайдужі люди, проте після чергового затяжного перебування в лікарні вона потребувала термінової евакуації. Рідні жінки звернулися до Офісу омбудсмена.

Спільними зусиллями інституції і партнерських організацій були вжиті всі необхідні заходи, зокрема підготовлені документи для організації евакуації, зазначив Лубінець.

Читайте також: Від початку року із ТОТ Херсонщини повернули 217 дітей

За його даними, жінка була забезпечена медичним супроводом на всьому шляху: поряд з нею постійно перебував медпрацівник, а після перетину кордону на неї чекала карета швидкої допомоги. Медичний персонал оглянув її і супроводив до міста Ужгород, де вона возз'єдналася з сім’єю.

Як повідомляв Укрінформ, з тимчасово захопленої росіянами території вдалося успішно евакуювати жінку, яку загарбники незаконно утримували тривалий час, а також її сестру.

Фото: Дмитро Лубінець / Телеграм