На політв'язня Владислава Єсипенка окупанти посилюють моральний тиск - дружина

На засудженого окупаційною владою Криму фрилансера «Крим.Реалії» (проєкт «Радіо Свободи») Владислава Єсипенка росіяни посилюють моральний тиск.

Про це Кримськотатарському ресурсному центру повідомила його дружина Катерина Єсипенко, передає Укрінформ.

"На журналіста «Радіо Свобода», політвʼязня Владислава Єсипенка, який перебуває під арештом, посилюється моральний тиск", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що чоловік знаходиться в умовах, що негативно впливають на його психологічний стан. Та все ж до місця його утримання надходять посилки з продуктами та необхідними речами від рідних.

Також дружина спростувала інформацію про те, що Єсипенку можуть призначити новий термін ув'язнення.

Читайте також: У Росії на примусовому лікуванні перебувають щонайменше 49 політв'язнів

Як повідомляв Укрінформ, окупанти затримали Єсипенка 10 березня 2021 року під час його поїздки до Криму, де він робив фоторепортаж до Дня народження Тараса Шевченка в Сімферополі. Його звинуватили у підготовці теракту, зберіганні вибухівки, роботі на українські спецслужби. Єсипенка катували й змушували зізнатися в інкримінованих йому діях. 16 лютого 2022 року чоловіка засудили до 6 років колонії загального режиму і штрафу у розмірі 110 тисяч рублів, а згодом вирок скоротили до 5 років. Єсипенко відбуває покарання в Керченській колонії №2.