Кримський політв'язень Рустем Шейхалієв має проблеми зі здоров’ям

Громадський журналіст і кримськотатарський активіст, фігурант другої сімферопольської «справи Хізб ут-Тахрір» Рустем Шейхалієв, засуджений у Росії до 14 років ув'язнення, скаржиться на регулярні головні болі й високий тиск.

Про це «Кримській солідарності» розповіла його дружина Сурі Шейхалієва, яка вперше за п'ять з половиною років побачила чоловіка на довгостроковому побаченні у в’язниці в Єнісейську Красноярського краю, передає Укрінформ.

«Мій чоловік дуже сильно схуд. (У нього також) дуже сильний варикоз вен, місцями ноги сині. В цілому стан задовільний», - зазначила дружина політв'язня.

Вона також повідомила, що у нього немає проблем з адміністрацією установи.

Зазначається, що Шейхалієва етапували в Красноярський край у кінці квітня цього року. Нині він знаходиться за 6 тисяч кілометрів від рідного Криму.

Як повідомлялося, Рустем Шейхалієв був заарештований 27 березня 2019 року під час наймасовішої спецоперації російських силових структур проти кримських татар.

Читайте також: На політв'язня Владислава Єсипенка окупанти посилюють моральний тиск - дружина

24 листопада 2022 року Південний окружний військовий суд у РФ визнав кримськотатарського активіста винними у «терористичній діяльності» та «спробі захоплення влади». Шейхалієва засудили до 14 років позбавлення волі.

Раніше Укрінформ повідомляв, що адміністрація СІЗО №3 у російському Новочеркаську ігнорує прохання політв'язня Рустема Шейхалієва провести йому кардіологічне обстеження.

Фото: Фейсбук