Україні не потрібні військові з чужими прапорами на нашій території - Зеленський

Україна вдячна за допомогу міжнародним партнерам, але готова захищати себе сама, бо військові люди з чужими прапорами на нашій території — це підстава для дестабілізації в усьому світі.

На цьому наголосив Президент Володимир Зеленський, повідомляє Укрінформ із посиланням на офіційне інтернет-представництво глави держави.

«Ми точно цього не хочемо. Ми відразу визнаємо: нам військові люди з чужими прапорами на нашій території не потрібні. Ми цього не просимо. Інакше дестабілізація буде в усьому світі. Ми не хочемо давати зайвий привід РФ говорити, що в нас тут бази і що їм треба себе «захищати», – сказав Зеленський.

За його словами, Україна захищає не лише свою територію, а й стримує подальші посягання у Східній Європі. Тож озброєння, яке нашій державі надають міжнародні партнери, – це допомога і їм самим.

Читайте також: Зеленський ушанував пам’ять загиблих у боях за Авдіївку

«Фінансування армії – номер один. Навчання, реабілітація тощо. Потужна незалежна армія на території Східної Європи, на території України, яка захищає Україну й не лише, тому що стримує будь-які подальші посягання. Тільки сьогодні все це – на забезпеченні бюджету України. За винятком деякого озброєння, яке нам постачають партнери. Але я ще раз кажу: вони допомагають собі. Та ми їм вдячні. Без їхньої допомоги ситуація була б явно гіршою», – сказав Зеленський.

Він наголосив, що Україна не живе «в ілюзії, що за неї всі вмиратимуть».

Читайте також: Зеленський не виключає, що росіяни підіграють у розпалюванні паніки щодо можливих дат нападу

Раніше Президент України Володимир Зеленський зазначив, що Київ вимагає від західних партнерів певних гарантій, адже розуміє, що у разі повномасштабної війни Росії проти України іноземні армії не будуть воювати за українців.