6,5 тисячі для тих, хто втратив роботу через війну: програма запрацює з наступного тижня

Кожен працівник і ФОП, у якого війна забрала роботу зможе отримати 6,5 тисяч гривень із наступного тижня через механізм програми єПідтримка.

Як передає Укрінформ, про це Шмигаль сказав у відеозверненні, опублікованому в Телеграмі Глави уряду.

"Звертаюсь до українців! Війна стала шоком для кожного з нас. Багато хто втратив домівки, роботу, заощадження. Але залишився захищати Україну. Сьогодні держава вас підтримає. За дорученням Президента України наступного тижня запрацює оновлена програма єПідтримка. В рамках цієї програми кожен найманий працівник, кожен ФОП, у якого війна забрала роботу, зможе отримати 6,5 тис гривень", - йдеться у повідомленні.

Програма працюватиме за аналогією з виплатами за вакцинацію – тобто через застосунок Дія. Міністерство цифрової трансформації повідомить деталі, як саме оформити допомогу.

Водночас Шмигаль зауважив, що надалі кожен з українців має почати працювати заради України та нашої перемоги.

"Я вдячний кожному, хто в той чи іншій спосіб допоміг нашій героїчній армії, а також допомагає людям, які опинилися у скрутних умовах руйнування і окупації. Тепер нам потрібно відновлювати виробництва, там, де це можливо", - сказав Шмигаль.

Як повідомлялося, раніше Президент Володимир Зеленський заявив, що розроблено спеціальну програму для надання допомоги та підтримки громадянам України, які втратили можливість працювати через військове вторгнення Росії. Кожен громадян України, який втратив можливість працювати через війну, отримає від держави 6,5 тисяч гривень без жодних умов.