У Францію з Молдови прибув перший літак з українськими біженцями

Перший чартерний рейс з 74 українськими біженцями прибув у четвер в Бордо із Молдови, якій Франція зобов’язалася допомогти, переправивши до себе 2500 переміщених осіб з України.

Про це Укрінформу повідомили в посольстві України у Франції.

Зазначається, що рейс був організований за сприяння Управління верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН). Його зустріли представники місцевої влади разом з почесним консулом України в Бордо та консулом посольства України у Франції.

Всім прибулим було надано медичну та психологічну допомогу. Вони будуть розміщені в департаментах регіону, зазначили у посольстві.

Як вказує Le Figaro, переміщення українських біженців є виконанням зобов’язань, взятих Францією спільно з її європейськими партнерами та УВКБ ООН, щоб допомогти Молдові впоратися з напливом українських втікачів від війни на її території.

Видання інформує з посиланням на МВС Франції, що перша хвиля переселенців буде прийнята в регіоні Бордо.

Прессекретар УВКБ ООН у Франції Селін Шмітт уточнила, що це в основному жінки і діти, а також "люди, які потребують медичної допомоги”.

Читайте також: Посвідчення особи на повернення до України оформлюватимуть безплатно - Кулеба

За останніми даними ООН, внаслідок воєнної агресії росії Молдова прийняла понад 426 тисяч переміщених осіб з України.

Як повідомляв Укрінформ, у березні міністр внутрішніх справ Франції Жеральд Дарманен оголосив, що Франція як "країна-доброволець" прийме 2,5 тисячі біженців з України, які знайшли притулок у Молдові, в рамках операції, яку координує Європейська комісія.