У центрі Берліна відбудеться «Пресбал», присвячений Україні

У п’ятницю, 29 квітня, в готелі "Адлон" у центрі Берліна відбудеться традиційний, уже 69-й за рахунком, Bundespresseball (бал для преси, акредитованої у ФРН), який цьогоріч буде присвячений Україні.

Федеральний президент Франк-Вальтер Штайнмаєр, який за традицією відкриває захід, заявив, що не братиме в ньому участь цього разу, повідомляє Укрінформ із посиланням на інформацію офісу глави держави.

Президент хотів би утриматися від участі цього року, зауважили в палаці Бельвю, але при цьому запевнили, що Штайнмаєр «дуже вітає велику солідарність німецького суспільства з Україною і радий скористатися можливістю взяти участь у зборі коштів з нагоди балу».

Читайте також: На благодійному матчі «Боруссія» - «Динамо» виступлять Джамала і Юлія Саніна

Канцлер Шольц теж не буде присутній, його попередниця Ангела Меркель жодного разу не завітала за час своєї каденції.

Очікується, що на балу побувають міністри закордонних справ Анналена Бербок, оборони Крістін Ламбрехт, внутрішніх справ Ненсі Фазер. Традиційно на балу багато депутатів Бундестагу, політиків, відомих особистостей.

Відкриє вечір кореспондент українського телеканалу 1+1, заступниця голови Асоціації іноземної преси, співорганізатора балу, Наталія Фібріг.

Читайте також: Посол Німеччини побажала, щоб добро, єдність і любов повернули мир в Україну

На балу вперше лунатиме українська музика, запрошені українські виконавці.

Організатори спочатку хотіли скасувати бал через війну, потім усе ж вирішили провести його, але оголосили захід «Балом солідарності для України». Кампанія зі збору коштів через організацію «Репортери без кордонів» спрямована на підтримку журналістів в Україні, а також критичних до влади репортерів з росії та з білорусі. «Ми маємо на увазі, зокрема, наших колег, які тримаються в Україні або втекли від бомб і гранат. Разом із «Репортерами без кордонів» ми хочемо підтримати цих журналістів та їхні родини у великій кампанії зі збору коштів», - повідомили організатори.

Федеральний бал преси уже понад 70 років є «святом свободи преси та демократичної єдності Німеччини». Традиційно бал проходить у листопаді, але минулого року був перенесений через пандемію.