Новий пакет підтримки від США включає допомогу в розслідуванні злочинів рф - Зеленський

У підтриманому Палатою представників Конгресу США новому пакеті допомоги Україні передбачені кошти на озброєння, а також підтримку розслідування воєнних злочинів рф.

Про це розповів Президент Володимир Зеленський у відеозверненні, повідомляє Укрінформ.

«Я вдячний народу Америки та всім нашим друзям у Конгресі, в адміністрації за цю підтримку. У чому конкретно позитив? Ці кошти будуть використані максимально швидко й без бюрократії для посилення захисту України. Передусім, це зброя та боєприпаси для нас, обладнання. Але не тільки. Це також підтримка розслідування воєнних злочинів російської федерації, окупантів, підтримка дипломатичної роботи тощо», - сказав Президент.

Він нагадав, що Палата представників проголосувала за новий і вагомий пакет підтримки для України та глобальної демократії майже на 40 млрд доларів, а незабаром відбудеться друге голосування – у Сенаті США.

Після цього, за словами Зеленського, рішення потрапить на підпис президенту Байдену й набуде чинності.

Читайте також: США допомагатимуть Україні, поки війна не припиниться - Держдеп

Як повідомлялося, нижня палата Конгресу США ухвалила проєкт закону H.R. 7691, який передбачає додаткове виділення близько $40 мільярдів для реагування на агресію рф проти України.

Джо Байден 28 квітня надіслав до Конгресу пропозицію затвердити новий пакет реагування на агресію рф, який передбачав виділення $33 мільярдів на підтримку України. У процесі роботи над документом законодавці запропонували додатково до нього ще кілька мільярдів на продовольчу допомогу та військове обладнання для України.