Платформа відбудови має допомогти руху України в напрямку ЄС – фон дер Ляєн

Спільна робота Європейського Союзу і України в межах Плаформи відбудови має допомогти руху країни в напрямку ЄС.

Про це заявила президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн після перемовин із Президентом України Володимиром Зеленським у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Фон дер Ляєн поінформувала, що на зустрічі з главою Української держави обговорювалося багато тем, зокрема й спільна робота над Плаформою відбудови України.

Читайте також: Висновок щодо статусу кандидата для України буде до кінця наступного тижня – фон дер Ляєн

«За допомогою цієї платформи ми хочемо створити спільний напрямок руху, мати абсолютно чітку дорожню карту, як нам синхронізувати спільну роботу над відновленням України, щоб допомогти їй піднятися з руїн», - сказала очільниця ЄК.

За її словами, цей процес має повністю вести Україна, а Єврокомісія має величезний досвід управління такими ситуаціями та інвестиціями, які вкладаються у реформи.

«Ми хочемо забезпечити впровадження реформ, які поліпшили б життя українців, щоб ми могли відновити Україну і зробити її привабливою для інвестицій та ведення бізнесу і щоб завдяки цьому Україна могла рухатися в напрямку Європейського Союзу», - зазначила президент Єврокомісії.

Вона додала, що, звісно, Україна вже належним чином рухалася до ЄС, поки не розпочалася «ця жахлива звірська агресія» з боку росії.

Фон дер Ляєн також зазначила, що обговорювала з Президентом України необхідність подальших кроків українського уряду для зміцнення верховенства права та боротьби з корупцією.

Читайте також: Рішення про членство України буде вирішальним і для ЄС також – Зеленський

"Потрібно зробити більше. Зрозумійте мене правильно. В Україні зараз війна, тож ваші зусилля і наша підтримка зосереджені на подоланні цієї страшної війни. А через відбудову ми хочемо подивитися, як ми будемо просуватися вперед і що потрібно зробити далі. Наприклад, ви багато зробили чимало для зміцнення верховенства права, але досі є реформи, які слід імплементувати, щоб, наприклад, побороти корупцію", - сказала очільниця ЄК.

Водночас вона зазначила, що в Україні у минулі роки були створені антикорупційні інституції, але тепер, за її словами, "потрібні результати".

"Ми обговорили всі ці питання на нашій робочій сесії", - зазначила президент Єврокомісії.

Як повідомлялося, президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн 11 червня перебуває з робочим візитом у Києві.