Оприлюднили проєкт Плану відновлення України

Розроблений Національною радою з відновлення України від наслідків війни проєкт Плану відновлення та модернізації України оприлюднено для коментування та надання пропозицій.

Про це повідомляє Офіс реформ Кабінету Міністрів, передає Укрінформ.

Як зазначається, План включає перелік заходів з післявоєнного відновлення та розвитку України, пропозиції щодо пріоритетних реформ та стратегічних ініціатив, перелік нормативно-правових актів, прийняття і реалізація яких є необхідними для ефективної роботи та відновлення України у воєнний і післявоєнний періоди.

Наголошується, що головною метою Плану є не просто відновлення знищених чи зруйнованих об’єктів, а кардинальна трансформація держави у нову європейську країну на принципах зеленої економіки.

"Закликаємо експертів, науковців, громадськість та бізнес взяти участь в коментуванні проєктів розділів Плану відновлення України по 24 групах для коментування та внесення пропозицій", - зазначили в Офісі.

Коментарі слід надсилати на адресу Uarecoveryplan@gmail.com до 1 вересня 2022 року, в темі листа обов'язково вказувати назву робочої групи й автора коментаря.

Читайте також: Уряд визначив пріоритетними видатки на опалювальний сезон і укриття

Як повідомлялося, 4 липня під час Міжнародної конференції в Лугано (Швейцарія) Прем'єр-міністр Денис Шмигаль презентував План відновлення України.