Україна купила перші 24 реанімобілі у межах ініціативи Олени Зеленської

У межах ініціативи першої леді Олени Зеленської із фандрейзингу коштів на автомобілі швидкої медичної допомоги вже придбані перші 24 реанімобілі.

Про це інформує пресслужба МОЗ, передає Укрінформ.

«Придбані перші 24 реанімобілі в межах ініціативи Олени Зеленської. Незабаром вони поїдуть рятувати життя в Запорізьку, Миколаївську, Рівненську, Сумську, Харківську, Чернігівську, Одеську області», - йдеться у повідомленні.

У МОЗ нагадали, що раніше було відкрито збір коштів на фандрейзинговій платформі UNITED24. Станом на сьогодні, зібрано 220 млн гривень. На частину цих коштів, а саме на 52,8 млн гривень, ДП «Медичні закупівлі України», придбали перші 24 реанімобілі. Незабаром вони будуть передані закладам екстреної медичної допомоги семи областей.

Читайте також: Зеленська заявила про запуск проєкту “Реабілітація травм війни в Україні”

Зі свого боку міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що українські медики щодня рятують життя тисячам українців, а бригади екстреної медичної допомоги першими прибувають на місце події та роблять усе необхідне, щоб допомогти.

«Водночас ворог не припиняє атакувати наші лікарні та «швидкі». Щотижня маємо втрати, зокрема і в автопарку «екстренки», особливо у прифронтових областях та там, де відбуваються активні бойові дії. Тож придбані швидкі будуть скеровані у прифронтові регіони та регіони, що активно залучаються для надання медичної допомоги пораненим”, - зазначив він.

За інформацією міністерства, ці авто обладнані всім необхідним, щоб швидко і безпечно доправити тяжкопоранених до лікарні: кисневими балонами, кардіомоніторами та дефібриляторами, електрокардіографами та апаратами штучної вентиляції легень.

Читайте також: Через платформу UNITED24 вже зібрали понад 6 мільярдів – Зеленський

«Збір коштів на реанімобілі триває на сайті UNITED24. Долучитися може кожен охочий», - уточнюють у МОЗ.

Як повідомлялося, у Міністерстві культури та інформаційної політики України поінформували, що на Саміті перших леді та джентльменів зібрали 120 млн гривень на автомобілі швидкої медичної допомоги.