Ландтаг Ліхтенштейну на 20% збільшує гуманітарну допомогу Україні

Парламент Князівства Ліхтенштейн - Ландтаг - на 20% збільшує гуманітарну допомогу Україні.

Про це під час першого парламентського саміту міжнародної Кримської платформи заявив президент Ландтагу Ліхтенштейну Альберт Фрік, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми продовжуємо допомагати біженцям з України, яких прихистив Ліхтенштейн. Також ми продовжимо інтегрувати українських дітей у нашу шкільну систему. Наш парламент збільшує на 20% бюджети, які стосуються гуманітарної допомоги Україні”, - сказав Фрік.

Спікер парламенту Ліхтенштейну підтримав територіальну цілісність України і назвав “нелегальними діями” анексію Криму та спробу анексії інших територій України зі сторони росії.

“Вони (росія - ред.) сміються з ключових принципів статуту ООН та права на самовизначення народів”, - підкреслив Фрік.

Парламентарій зазначив, що Ліхтенштейн підтримує роботу Міжнародного кримінального суду і вважає, що європейська та світова спільнота мають забезпечити розслідування усіх злочинів на території України та покарання винних.

Як повідомляв Укрінформ, 24 – 25 жовтня у хорватському Загребі проходить перший парламентський саміт міжнародної Кримської платформи. До участі в заході запрошені делегації з понад 50 країн та інституцій, загалом очікується близько 400 політиків з усього світу. Україна також запросила представників країн, які не є членами платформи, зокрема з Південної Америки, Африки та Азії.