На Херсонщині жителям надають будматеріали для відновлення зруйнованих росіянами домівок

Фото

Херсонська ОВА разом із гуманітарною місією «Проліска» надають будівельні матеріали та допомагають відновити пошкоджені ворогом будинки на деокупованих територіях.

Про це в Телеграмі повідомив начальник Херсонської ОВА Ярослав Янушевич, передає Укрінформ.

«Наслідки руйнувань деокупованих територій Херсонщини – катастрофічні. Окупаційні війська пошкодили або повністю знищили багато будинків, шкіл, дитсадків та інших цивільних об’єктів. Зустрічати зиму у пошкоджених будинках неможливо. Тому разом із нашими партнерами з гуманітарної місії «Проліска» допомагаємо місцевим жителям відновити пошкоджені домівки», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що вчора 200 наборів будматеріалів отримали жителі Архангельського, сьогодні по 100 наборів доставлять до Осокорівки, найближчими днями планується доставити 200 наборів до Нововоронцовки. Ще 800 наборів планують доставити наступного тижня до Нововоронцовської, Високопільської та Великоолександрівської громад. Нині узгоджуємо графік та обсяг постачання.

Читайте також: На Херсонщині ЗСУ знищили російську позицію та змусили ворога відступити

До наборів входять: дошки, рейки, лист OSB, вологостійкий брезент, будівельна піна, цвяхи та саморізи. Це матеріали, за допомогою яких можна оперативно залатати пошкоджені вікна та дах.

Як повідомляв Укрінформ, у Херсонській області ЗСУ визволили понад 90 населених пунктів. У деокупованих селах та містах проводять комплекси стабілізаційних заходів.