Тимошенко обговорив із головою Представництва ЮНІСЕФ підтримку українців під час війни

Фото

Заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко провів зустріч з головою Представництва ЮНІСЕФ в Україні Муратом Шахіним, під час якої обговорювалися питання підготовки шкіл до навчання українських дітей в умовах війни та було скоординовано відповідну спільну роботу.

Про це повідомляє пресслужба ОП, передає Укрінформ.

Шахін нагадав, що в межах ініціативи "Спільно до навчання", започаткованої Міністерством освіти і науки у співпраці з ЮНІСЕФ в Україні та першою леді Оленою Зеленською для підтримки освітнього процесу в поточному навчальному році, тисяча опорних шкіл отримають 3 мільйони доларів на відповідні потреби.

Водночас Тимошенко розповів про плани влади організувати в країні пункти обігріву на зимовий період, де люди могли б перебувати в той час, коли їхні оселі можуть залишитися без опалення та електропостачання. У цих пунктах будуть генератори, питна вода та їжа, інтернет-зв’язок. За словами заступника керівника Офісу Президента, для цього буде потрібно близько 17 тисяч генераторів.

"Ми хочемо облаштувати ці пункти обігріву на базі шкіл і дитячих садочків у великих містах та в адміністративних будівлях у сільській місцевості", – розповів він.

Тимошенко зазначив, що Україна вітатиме допомогу в реалізації цього проєкту з боку міжнародних організацій.

Читайте також: ЮНІСЕФ надав Україні понад 700 тисяч доз вакцини проти дифтерії та правця

Своєю чергою, Шахін наголосив на важливості такої ідеї й підтвердив готовність ЮНІСЕФ підтримати проєкт щодо улаштування пунктів обігріву в межах ініціативи "Спільно до навчання" у школах і дитячих садках.

Він також поінформував про допомогу й проєкті, які ЮНІСЕФ вже втілив та реалізує в Україні для підтримки громадян під час війни, зокрема в прийдешній зимовий період.

Фото: ОП