Україна співпрацює з австралійським бізнесом для допомоги військовим ветеранам

Австралійська компанія Internet 2.0 працює над запуском в Україні платформи для допомоги військовим ветеранам та їх перепідготовки у сфері кібербезпеки.

Про це повідомляє у Телеграмі пресслужба Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації, передає Укрінформ.

Зазначається, що представники австралійської компанії Internet 2.0, яка спеціалізується на рішеннях у сфері кібербезпеки та кіберзахисту, зустрілись з урядовою командою реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA.

Під час заходу сторони обговорили ініціативи, над якими працює Internet 2.0. Серед них – запуск платформи для допомоги військовим ветеранам та їх перепідготовки у сфері кібербезпеки. Компанія має досвід такої перекваліфікації в Австралії, Великій Британії, США та Канаді.

«Наша співпраця з Україною означає, що обидві сторони можуть вчитися одна в одної. Австралії може бути корисним досвід першої країни, яка витримала справжню кібервійну», - зазначив співголова компанії Роберт Поттер за результатами зустрічі.

Читайте також: В Україні запускають онлайн-програму, яка допоможе знайти роботу ветеранам

Як повідомлялось, ЄС виділив Україні 29 млн євро для посилення її стійкості у протидії загрозам у кіберпросторі та цифровому просторі. Із цієї суми 10 млн євро використано для закупівлі обладнання й програмного забезпечення для цифрової безпеки та надання іншої відповідної підтримки. Решта 19 млн євро призначені для підтримки стійкої цифрової трансформації.