Річниця вторгнення рф: понад 50 представників іноземних парламентів відвідали Ірпінь

Фото

Понад 50 представників іноземних парламентів відвідали місто Ірпінь на Київщині в річницю повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, участь у візиті взяли члени об’єднання парламентів United for Ukraine (U4U), парламентської делегації Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії, представники постійних делегацій іноземних держав у Парламентській асамблеї Ради Європи та груп із міжпарламентських зв’язків з Україною національних парламентів держав світу.

Понад 50 представників іноземних парламентів відвідали Ірпінь у річницю вторгнення рф / Фото: Євген Котенко, Укрінформ

Іноземні політики оглянули руйнування ЖК "Ірпінські Липки", Центрального будинку культури та Центрального міського стадіону. Парламентарії також відвідали "цвинтар" знищених автомобілів. Окрім того, вони ознайомились із графіті відомого британського вуличного художника Бенксі.

Читайте також: Прем’єр Іспанії відвідав Бучу та Ірпінь

Як повідомлялося, битва за місто Ірпінь у Київській області між українськими військами та російськими окупантами тривала впродовж 27 лютого – 28 березня 2022 року. Наприкінці березня – початку квітня Силам оборони України вдалося звільнити Київщину від росіян. Однак наслідки російської окупації в населених пунктах Київської області виявилися катастрофічними: сотні вбитих і закатованих цивільних, зруйновані будинки, спалені автомобілі.