Біля німецького Бундестагу підняли прапор України

Фото

У п’ятницю, 24 лютого, біля німецького Бундестагу підняли прапор України у зв’язку з роковинами російського вторгнення.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на сайт Бундестагу.

Український прапор встановили поряд із прапорами ФРН і ЄС на флагштоках перед східним і західним входами до будівлі німецького парламенту. Також державний прапор України замайорів на південно-західній вежі будівлі Рейхстагу.

“Таким чином президія Бундестагу підхопила ініціативу німецько-української парламентської групи, щоб у цей день німецький Бундестаг продемонстрував особливо чіткий знак солідарності з українським народом», - заявили в парламенті.

Читайте також: У Британії хвилиною мовчання вшанували річницю війни в Україні

Вивішування прапорів у будівлі Рейхстагу регулюється службовими інструкціями. Біля кожної з чотирьох веж будівлі Рейхстагу постійно встановлені прапори: південно-східна вежа — з європейським прапором, а три інші вежі — з федеральним прапором. У деяких випадках південно-західна вежа будівлі Рейхстагу також позначається «райдужним» прапором.

Як повідомлялося, Україна вже рік протистоїть повномасштабному вторгненню рф. 24 лютого 2022 року росія атакувала Україну на землі і в повітрі по всій довжині кордону. Сили оборони України чинять запеклий опір російським військам, знищивши за рік майже 147 тисяч загарбників.