Франція допомагає Україні підготуватися до відкриття авіапростору

Франція допомагає Україні підготуватися до повного або часткового відкриття авіапростору, навчаючи українських пілотів та авіадиспетчерів.

Про це повідомив міністр транспорту Франції Клеман Бон в інтерв’ю Європейській правді, передає Укрінформ.

За словами Бона, Франція отримала запит від України про співпрацю у сфері цивільної авіації. Міністр зазначив, що українські пілоти й авіадиспетчери вже проходять практику на симуляторах або у спеціальних школах у Тулузі, де розташована авіаційна інфраструктура. Водночас Франція погодилася розширити цю допомогу.

«Це насправді дуже потрібна річ. А момент, коли над Україною відновляться польоти цивільної авіації, я сподіваюся, настане якнайшвидше. А у разі, якщо авіатори не мають практики, то за правилами безпеки не матимуть права відразу відновлювати роботу. Тому ми допомагаємо Україні підготуватися до моменту, коли ваш авіапростір буде відкритий повністю або частково», - заявив Бон.

Читайте також: Польоти цивільної авіації відновлять, щойно дозволятиме безпекова ситуація - Кубраков

Французький урядовець також додав, що, на його думку, в України "вже є певні міркування щодо відкриття авіапростору, і у Києві наполегливо над цим працюють", але головним питанням залишається безпека.

Як повідомлялось, з початком повномасштабного вторгнення росії припинено обслуговування руху цивільних літаків над повітряним простором України. Відкриття авіапростору відбудеться після того, як це дозволятиме безпекова ситуація.

Фото: Павло Багмуд