Інвестиції для відбудови: Шмигаль зустрівся з міністром фінансів Німеччини

Фото

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль зустрівся з міністром фінансів Німеччини Крістіаном Лінднером, обговорили перспективи інвестиційного співробітництва для відбудови України.

Як передає Укрінформ, про це глава уряду повідомив у Телеграмі.

"Важлива зустріч з міністром фінансів Німеччини Крістіаном Лінднером, який прибув з візитом до України. Обговорили перспективи співпраці України з німецькою Кредитною установою для відбудови (KfW). Реалізуємо 5 спільних інвестиційних проєктів на 247 млн євро, готуємо ще три на 73 млн євро", - розповів Шмигаль.

Він подякував німецькому уряду за підтримку – збройну, санкційну, фінансову і нагадав, що Україна отримала від Німеччини понад 1,5 млрд євро макрофінансової допомоги, більшість - у вигляді гранту.

"Вдячні за підтримку програми МВФ, за роль Німеччини в програмі ЄС Ukraine Facility, за сприяння євроінтеграції", - сказав прем'єр.

Він зазначив, що Україна очікує на участь німецького бізнесу у відбудові.

У ході зустрічі глава українського уряду також наголосив на необхідності посилювати санкції проти РФ та конфіскувати російські активи, які будуть головним джерелом фінансування відновлення.

Крістіан Лінднер запевнив, що Німеччина буде і надалі підтримувати Україну, а проєкти співробітництва матимуть довготривалий характер.

Читайте також: Україна не повинна програти війну – Лінднер

Як повідомляв Укрінформ, Німеччина передала нещодавно Україні пакет військової допомоги, до якого ввійшли, зокрема, системи протиповітряної оборони Patriot, безпілотники, гусеничні всюдиходи Bandvagn 206 та інше.