На Донеччині до «Армії відновлення» долучились 9,6 тисячі українців

У Донецькій області до державного проєкту «Армії відновлення» долучились вже 9,6 тис. громадян, корисні роботи організовано у 24 громадах регіону.

Про це повідомили в Донецькій обласній військовій адміністрації, передає Укрінформ.

В ОВА зазначили, що сьогодні Донеччина, як ніколи, потребує робочих рук для відновлення інфраструктури, облаштування захисних споруд, розвантаження та фасування гуманітарної допомоги, супроводу людей з інвалідністю тощо.

«До робіт з відбудови та підтримки життєдіяльності регіону в рамках проєкту «Армія відновлення» активно долучаються шукачі роботи. Проведення суспільно корисних робіт організовано у 24 громадах Донецької області. З початку дії програми її учасниками стали більше 9,6 тисячі мешканців регіону», - йдеться у повідомленні.

У військовій адміністрації пояснили, що учасників «Армії відновлення» залучають до розбору завалів, відновлення пошкодженого майна, надання соціальних послуг в пунктах незламності, облаштування підвальних приміщень під укриття, заготівлі дров тощо.

Читайте також: Литва, Швеція та Канада допоможуть Україні у відновленні транспортної галузі

Як повідомлялося, проєкт «Армія відновлення» запроваджений Урядом України у жовтні минулого року. В рамках цієї програми людям, які тимчасово втратили роботу, надається можливість долучитись до виконання суспільно корисних робіт та отримувати за це оплату від держави.

Кабінет міністрів нещодавно підвищив у півтора раза - до 10 050 грн - оплату праці за виконання суспільно-корисних робіт у межах цього проєкту «Армія відновлення».

Цей вид зайнятості зараховується до страхового стажу та забезпечує усі соціальні гарантії трудового законодавства.

Загалом до проєкту «Армія відновлення» залучено 19 регіонів України.