Одеса та Анкара домовилися про співрацю щодо відбудови та інновацій

Столичний регіон Туреччини та Одеська область співпрацюватимуть у проєктах з відбудови України, економічній, аграрній, інноваціях та інших сферах. Також розглядається можливість підписання міжрегіональної угоди для нарощування та розвитку двостороннього співробітництва.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Одеську ОВА за результатами візиту начальник ОВА Олега Кіпера в Анкару.

“Відбудова, співпраця в економічній, аграрній, інноваційній, спортивній та освітній сферах - ці та інші теми обговорили з губернатором провінції Анкара Турецької Республіки Васіпом Шахіном”, - йдеться у повідомленні.

У ході розмови начальник ОВА Олег Кіпер запропонував губернатору провінції Анкара розглянути можливість підписання міжрегіональної угоди задля нарощування та розвитку двостороннього співробітництва.

Читайте також: На Миколаївщині відновили після обстрілів два ліцеї

Також Олег Кіпер попросив розглянути можливість організації відпочинку дітей військових та ВПО у провінції Анкара, аби діти малт можливість пожити без повітряних тривог та обстрілів, оздоровитися, познайомитись з новою культурою та традиціями дружньої країни.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Туреччина висловила зацікавленість долучитися до реставрації Аккерманської фортеці на Одещині.