Естонія спрямує €56 мільйонів на реалізацію проєктів у Житомирській області

Ексклюзив

Упродовж 2024-2027 років Естонія спрямує ще 56 млн євро в реалізацію проєктів на Житомирщині.

Про це в інтерв’ю Укрінформу розповіла Надзвичайний та Повноважний Посол Естонської Республіки в Україні Аннелі Кольк. 

«Естонія була однією з перших країн, яка долучилася до відбудови України в розпал війни два роки тому. У 2022 році ми спрямували на це 4 млн євро, у 2023-му – 8 млн євро, а на 2024-2027 роки передбачено 56 млн євро… Зважаючи на можливості нашого бюджету, ми обрали для допомоги Житомирську область, де вже реалізували багато проєктів. Зокрема побудували дитячий садок в Овручі, разом із Житомирською ОВА відновили міст у Малині», - зазначила Кольк.

За її словами, Естонія планує реалізувати на Житомирщині ще понад 10 проєктів - відновити школу мистецтв у Малині, побудувати укриття для семи дитячих будинків, реконструювати в Овручі будівлю під житло для внутрішньо переміщених осіб. 

Окрім того, в Житомирській громаді заклали капсули під будівництво трьох дитячих будинків сімейного типу.

Читайте також: Естонія виділила €400 тисяч на відновлення української енергосистеми

«Декілька разів у мене запитували, чому Естонія це робить, чи не боїмося ми, що побудований дитсадок знову зруйнують. Я завжди кажу, що ми маємо дати людям надію. Ті, хто живуть в Овручі та Малині, не повинні дивитися на руїни щодня. Ми хочемо, аби люди, які виїхали з України через війну, повернулися додому. Якщо країна-терорист Росія скине бомбу на дитсадок, ми побудуємо новий», - додала посол.

Як повідомляв Укрінформ, перша леді разом із командою Фундації Олени Зеленської та естонською делегацією відвідали велику прийомну родину Мельників із Донеччини, для якої побудували дім у Житомирській області.

Фото: Shutterstock