В Україні стартувала програма ваучерної допомоги на ремонт пошкодженого через обстріли житла

Жителі прифронтових областей можуть отримати від Міжнародної організації з міграції ваучери для невідкладного ремонту пошкодженого внаслідок обстрілів житла.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України повідомляє у Фейсбуці.

"Міжнародна організація з міграції за підтримки Європейського Союзу розпочала програму ваучерної допомоги для невідкладного ремонту житла, що зазнало пошкоджень внаслідок обстрілів. Про це йдеться на сайті МОМ", - ідеться у повідомленні.

Програма триватиме до серпня поточного року та має на меті допомогти людям швидко відремонтувати будинки, пошкоджені від російських атак.

"Долучитися до неї можуть українці, які проживають у Харківській, Сумській, Дніпропетровській, Миколаївській, Одеській та Запорізькій областях. А також якщо вони зафіксували факт пошкодження житла, звернувшись до органів місцевої влади", - наголосили у Мінреінтеграції.

За ваучери можна буде придбати OSB-плити, піноізоляційні матеріали, ручний неелектричний інструмент (ножі, пилки, молотки), плівки, тенти, брезент тощо. Також вони дадуть змогу оплатити доставку матеріалів.

Читайте також: Пошкоджені школи, дитсадок та 12 житлових будинків: на Полтавщині показали наслідки обстрілу

Українці, заявки яких схвалять, отримають SMS-повідомлення із подробицями програми та інструкцією з використання ваучера.

Докладну інформацію про програму можна дізнатися за безкоштовним номером гарячої лінії МОМ: 0 800 215 015. Дзвінки приймають по буднях з 09:00 до 17:00.

Як повідомляв Укрінформ, віцепрем’єр-міністр, міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук заявила, що цьогоріч 625 мільйонів доларів передбачено на грошові виплати вразливим категоріям внутрішньо переміщених осіб.

Фото ілюстративне