На Київщині за рік встановили 29 тисяч вікон на пошкоджених росіянами об’єктах

Відео

У Київській області за рік завдяки міжнародним партнерам встановили понад 29 тисяч вікон у пошкоджених росіянами обʼєктах.

Як передає Укрінформ, про це голова Київської обласної державної адміністрації Руслан Кравченко повідомляє у Фейсбуці.

«Цей колосальний обсяг вікон встановлений на пошкоджених росіянами об'єктах на Київщині в рамках віконної програми американської організації Global Empowerment Mission (GEM) у партнерстві з The Howard G. Buffett Foundation (HGBF). Житлові будинки, школи, дитячі садки, лікарні. Загалом йдеться про 1345 об'єктів по всій області, де завдяки нашим міжнародним партнерам і давнім друзям з'явилися нові вікна», - зазначив Кравченко.

За його словами, сума допомоги вже сягнула понад 3 млн дол. США.

«Хоча під час нашої першої зустрічі із засновником некомерційної організації GEM (Global Empowerment Mission) Майклом Каппоні ми домовлялися про вікна на 1 млн. дол. США. Але коли наші друзі побачили реальні масштаби руйнувань, то допомогу збільшили втричі», - зауважив Кравченко.

Читайте також: United24: в Ірпені відновили багатоповерхівку, зруйновану РФ на початку повномасштабної війни

Роботи проводились в Ірпіні, Бучі, Гостомелі, Бородянці, Броварах, Ворзелі, Боярці. Загалом у 70 населених пунктах Київщини GEM вже встановив вікна. В 11 – роботи ще тривають.

«До речі, наші міжнародні партнери завжди приходять на допомогу і під час нових атак росіян. Знаю, що завжди можу на них розраховувати, щоб оперативно відновити пошкоджені об'єкти. Завдяки такій допомозі зекономили значну суму бюджетних коштів. А це фінанси на інші програми з відбудови», - підкреслив Кравченко.

Як повідомляв Укрінформ, у Київській області внаслідок падіння уламків російських безпілотників 27 липня зафіксовані обрив дротів лінії електропередач, пошкодження дахів двох приватних будинків та паркану.

Фото ілюстративне