МОЗ утворило раду з відновлення Охматдиту

Міністерство охорони здоров'я своїм наказом утворило раду з відновлення Національної дитячої спеціалізованої лікарні Охматдит.

Як передає Укрінформ, про це МОЗ повідомляє у Фейсбуці.

«Наказом МОЗ затверджено Положення про Раду з контролю здійснення відновлення зруйнованих (пошкоджених) будівель Національної дитячої спеціалізованої лікарні Охматдит - Раду з відновлення Охматдиту», - ідеться у повідомленні.

Рада з відновлення Охматдиту забезпечуватиме громадський контроль за всіма процесами відновлення, зокрема це стосується дотримання прозорості і доброчесності при виборі підрядника для виконання поточного ремонту та внутрішнього опорядження будівлі сучасного лікувально-діагностичного комплексу лікарні.

Рада складатиметься з 15 осіб, а її склад буде затверджено у два етапи.

На першому етапі до ради увійдуть представники благодійників, які зробили найбільші пожертви, та організаторів збору (шість осіб), Міністерства охорони здоровʼя та Охматдиту.

Другий етап включатиме відбір семи представників громадських об’єднань та благодійних організацій, що працюють у сферах запобігання корупції, захисту прав пацієнтів та розвитку охорони здоров’я.

«Представники громадських організацій будуть відібрані персональним складом Ради з відновлення за результатами розгляду заявок та рейтингового голосування», - зауважили в МОЗ.

Оголошення про прийом заявок буде оприлюднено на сайті МОЗ.

Першочергово до складу ради буде запропоновано увійти представникам благодійників, зважаючи на розмір внеску на цілі відбудови та відновлення Охматдиту та участь в організації збору благодійних коштів.

Читайте також: Ляшко запевнив, що із зібраних на відновлення Охматдиту коштів ще не витратили жодної копійки

Як повідомляв Укрінформ, МОЗ скасувало супутні тендери на відбудову Охматдиту на 14,5 мільйона гривень.