Ляшко запросив будівельні компанії на зустріч щодо відбудови «Охматдиту»

Міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко запросив будівельні компанії на зустріч, присвячену новому тендеру на відновлення Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит".

Про це він написав у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Запрошую будівельні компанії, які мають досвід реалізації інфраструктурних проєктів у сфері охорони здоров'я та відповідають критеріям доброчесності, долучитися до спільної зустрічі цього четверга, 8 серпня, аби обговорити потенційну участь у новому тендері на проведення поточного ремонту та внутрішнього опорядження будівлі сучасного лікувально-діагностичного комплексу НДСЛ Охматдит", - написав міністр.

Він додав, що найближчим часом запрацює Рада з відновлення, яка забезпечуватиме громадський контроль за всіма процесами відновлення, зокрема це стосується дотримання прозорості і доброчесності при виборі підрядника для виконання будівельних робіт.

"Однак для нас важливо провести попередні консультації з бізнесом, аби запропонувати такі умови та критерії на розгляд Ради з відновлення, які дозволять залучити якомога якіснішу вибірку учасників, що потенційно спроможні не просто відбудувати Охматдит, а й зробити його ще кращим, потужнішим та сучаснішим", - наголосив Ляшко.

Він закликав будівельників, хто має бездоганну репутацію та необхідні для якісного виконання ремонтних робіт спроможності, долучатися до процесу обговорення.

Для участі слід заповнити форму за посиланням.

Читайте також: Ляшко запевнив, що із зібраних на відновлення Охматдиту коштів ще не витратили жодної копійки

Як повідомляв Укрінформ, 8 липня Росія здійснила терористичну атаку на дитячу лікарню "Охматдит", внаслідок чого було зруйновано один корпус лікарні, пошкоджено хірургічний та новий корпус Охматдиту.

Після російського терористичного обстрілу безпосередньо на благодійний рахунок НДСЛ "Охматдит" надійшло 312 млн грн пожертв, на рахунок благодійного фонду "Охматдит- здорове дитинство" - 378 млн грн, 320 млн грн було зібрано на платформі UNITED-24. 100 млн грн було виділено урядом з резервного фонду.

Також американський меценат Говард Баффет після аналізу всього обладнання, яке було пошкоджено, виділив 11,2 млн доларів, але допомога буде надана саме обладнанням, а не виділенням коштів на рахунки Окремо уряд Литви виділив 1 млн доларів, а уряд Німеччини озвучив про намір виділити 10 млн євро.

19 липня БО «Благодійний фонд «Охматдит» - здорове дитинство» оголосив тендер на проведення поточного ремонту та внутрішнього опорядження будівлі Сучасного лікувально-діагностичного комплексу НДСЛ «ОХМАТДИТ».

Серед 14 учасників за його підсумками була обрана запорізька компанія «Буд-технолоджі». Проєкт «Наші гроші» звернув увагу на те, що пропозиція переможця була дорожча, ніж в інших учасників конкурсу, а також, що у компанії немає відповідної техніки для проведення необхідних робіт.

2 серпня міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко заявив, що кошти, зібрані благодійним фондом "Охматдит - здорове дитинство" для відновлення лікарні після російської терористичної атаки, будуть переведені на казначейські рахунки НДСЛ "Охматдит". Їх використання буде контролювати ревізійно-наглядова рада, конкурс на відбудову "Охматдиту" буде проведений через "Прозоро".

Міністерство охорони здоров'я повідомило про скасування двох тендерів, пов'язаних із відновленням Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит" у Києві.

5 серпня наказом МОЗ затверджено Положення про Раду з контролю здійснення відновлення зруйнованих (пошкоджених) будівель Національної дитячої спеціалізованої лікарні Охматдит - Раду з відновлення Охматдиту.