На Київщині ремонтують укриття 107 закладів освіти

У Київській області в межах підготовки до нового навчального року тривають ремонтні роботи в укриттях 107 закладів освіти, з них 25 проводять капітальні. ремонти.

Як передає Укрінформ, про це начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко повідомив у Фейсбуці.

За його словами, до початку нового навчального року залишилось 24 дні.

“І саме 24 дні залишилось у громад Київщини, щоб підготувати заклади освіти до навчання дітей в офлайн форматі”, - зауважив Кравченко і повідомив, що про це говорив сьогодні з головами районів та територіальних громад під час наради щодо підготовки закладів освіти до нового 2024/2025 навчального року.

Серед ключових акцентів – питання завершення будівництва нових та капітальних ремонтів існуючих укриттів в закладах освіти.

За словами начальника обладміністрації, у деяких громадах є питання щодо темпів будівництва укриттів для шкіл та дитсадків. В першу чергу це стосується Немішаївської, Васильківської, Калинівської та Боярської територіальних громад.

До початку нового навчального року капітально відремонтують вісім укриттів у Бориспільській, Броварській, Білоцерківській, Пірнівській, Бишівській територіальній громадах. А до кінця 2024 року заплановано завершити капітальні ремонти ще 12 укриттів. У Бориспільській, Золочівській, Іванківській, Поліській (реконструкція), Богуславській, Феодосіївській, Броварській та Боярській - по одному укриттю, та по два укриття у Гірській та Калитянській територіальних громадах.

Громади обіцяють, що до початку навчального року мають завершитись всі поточні ремонти в укриттях.

Перед очільниками районів і громад начальник обладміністрації поставив чітку вимогу, якщо діти з 2 вересня не заходять на повноцінне офлайн навчання через відсутність або неготовність укриттів – адміністрація забирає виділену субвенцію і перерозподіляє її на допомогу тим громадам, які зацікавлені в ефективній і швидкій реалізації проєктів.

Читайте також: У липні в Україні облаштували 56 нових укриттів

У 2023/2024 навчальному році мережа закладів загальної середньої освіти становила 627 шкіл. З них майже 97% закладів навчалися очно та змішано. Першочергове завдання на 2024/2025 навчальний рік – організація навчання 100% закладів за очною та змішаною формою навчання.

“Час на розкачку закінчився давно – за три тижні осінь. В області не має бути шкіл, що працюють повністю дистанційно”, - наголосив Кравченко.

Як повідомляв Укрінформ, пріоритетами уряду у сфері освіти на сьогодні є створення безпечних умов навчання та водночас максимальне охоплення очним навчанням.