Відбудова України - 2024

Дайджест

Як жнивують українські аграрії під час війни. Що і куди експортує Україна попри війну - в інтерв'ю Укрінформ. Відновлення після мінно-вибухових травм на Прикарпатті.

ВАЖЛИВО

Укренерго добудовує першу чергу антидронового захисту на 41 об’єкті

«Україна – перша в світі країна, яка винайшла комплексне рішення фізичного захисту від ударів БПЛА. Захисні залізобетонні конструкції витримують прямий удар «шахедів», які є найбільш небезпечними для об’єктів високовольтної мережі, та захищають обладнання від уламків ракет», - наголосили в Укренерго.

НЕК «Укренерго» фіналізує будівництво першої черги антидронового захисту високовольтного обладнання на 41 об’єкті, системи захисту ще 22 підстанцій облаштовує Держвідновлення.

«Фінансування проєкту з будівництва антидронового захисту повністю забезпечується за кошти міжнародних фінансових організацій – МБРР, ЄІБ, ЄБРР та KfW. Жодної гривні з бюджету України на ці роботи не витрачалося», - зазначили в Національній енергетичній компанії.

ІНТЕРВ’Ю УКРІНФОРМ

Скарги на якість українського зерна стосуються менше 1% обсягів його експорту

Сьогодні Україна представлена на світовому ринку 200 позиціями продуктів тваринного та рослинного походження. І до кінця року цей перелік має ще збільшитися, як і розширитися географія нашого продовольчого експорту. 

Сергій Ткачук, голова Держпродспоживслужби. Фото: Руслан Канюка, Укрінформ

Тож які складнощі виникають у наших виробників під час виходу на новий ринок, які заходи підтримки наших експортерів є в арсеналі держави, та чи були обґрунтованими претензії до українського зерна з боку Польщі торік, Укрінформ розпитав голову Держпродспоживслужби Сергія Ткачука.

НОВИНИ ВІДБУДОВИ

Україна запускає дашборд для моніторингу виконання програми Ukraine Facility

Вже 680 тисяч українських сімей подали заявки за програмою єВідновлення

Уряд схвалив запуск електронного Містобудівного кадастру

США допомогли відновити електропостачання понад 27 000 споживачів у Сумах і Миколаєві

На Чернігівщині завершують будівництво мостового комплексу через Десну

Тімоті Снайдер та Марк Гемілл оголосили збір на 30 роботів-розміновувачів для України

Ощадбанк отримав додаткових ₴4 мільярди держгарантій на кредитування бізнесу

Чернігівщина. Фото: Максим Шкіль, Фейсбук

РЕПОРТАЖ УКРІНФОРМ

Як жнивують українські аграрії в умовах спеки та війни

Українські аграрії завершують збір ранніх зернових. Попри війну, вдалося виростити гарний урожай – уже намолотили понад 31,9 млн тонн зернових та олійних культур. Це вже треті жнива під час повномасштабного вторгнення. Незважаючи на труднощі, пов'язані з низькими цінами на збіжжя, дефіцитом працівників та проблемами з експортом, Україна далі забезпечує світ продовольством.

Щоб побачити на власні очі, як збирають урожай, кореспонденти Укрінформу відвідали поле компанії «Контінентал» на Тернопільщині.

Фото: Анастасія Смольєнко, Укрінформ

ВІДЕО УКРІНФОРМ

В Ірландії ми чекаємо закінчення бойових дій в Україні і будемо повертатися, – Наталія Красненкова

Історія киянки Наталії Красненкової, яка народилася в Криму, заснувала власну pr-агенцію, була реалізованою і щасливою в Україні. Але війна змінили її життя і країну проживання. Як вдалося пристосуватися до всього нового у чужій країні, в чому черпати сили аби почати все з нуля – героїня розповіла в інтерв'ю Укрінформу.

СОЦМЕРЕЖІ УКРІНФОРМ

«Хочу стати на ноги»

Коли розпочалася повномасштабна війна, в українських громадах постало питання створення реабілітації на базі лікарень. І поки одні громади шукають кошти на облаштування цих відділень, в інших – знаходять додаткові площі та можливості для поліпшення якості реабілітації. До таких закладів можна віднести КНП «Долинська багатопрофільна лікарня», яка працює на Прикарпатті. Тут вважають, що реабілітація – це не виклик, а потреба часу. Читайте у Фейсбук.

Фото: Юрій Рильчук, Укрінформ

Слідкуйте за відновленням України з нами - щовівторка ми збираємо усі головні новини, фото та відео відбудови. Підпишіться на нашу щотижневу розсилку Відбудова 2024, щоб дізнаватися усі новини відновлення України першими.

Якщо вам сподобалося, порекомендуйте нас друзям, щоб спільнота зацікавлених людей зростала. Наступний лист з новинами відбудови України очікуйте 27 серпня.