Відбудова України - 2024

Дайджест

Попри війну в Україні розпочався новий навчальний рік - у яких умовах будуть навчатися діти у Запоріжжі і Харкові; чи достатньо побудували укриттів; коли Україна зможе відновити зруйновані школи.

Премʼєр Нідерландів відвідав школу у Запоріжжі

Під час робочого візиту до Запоріжжя Володимир Зеленський та Дік Схоф відвідали одну із шкіл Запоріжжя. Зеленський запропонував Нідерландам взяти патронат над Запорізькою областю щодо гуманітарних питань

Пан Прем'єр-міністр бачив, як наші діти, вчителі, як вони радіють можливості повернутись до офлайн навчання, і тут у Запоріжжі це перша офлайн-робота за чотири роки.

Схоф і Зеленський у Запоріжжі. Фото: Дмитро Смольєнко, Укрінформ

В Україні має бути максимальна кількість шкіл офлайн - Зеленський

Максимальна кількість шкіл в України мають розпочати роботу в режимі офлайн, для цього вони мають бути забезпечені укриттями.

Це персональна відповідальність урядовців - і Прем’єра, і міністрів. Максимум шкіл мають відкритися офлайн - це передусім питання укриттів. Також готовність шкіл до наявних енергетичних викликів. Це пряме завдання уряду, - наголосив Зеленський.

Підземна школа у Харкові. Фото: Юлія Байрачна, Укрінформ

В Україні внаслідок агресії РФ постраждали 3,8 тисячі закладів освіти

«Через російську агресію 3798 закладів освіти постраждали від бомбардувань та обстрілів. 365 з них зруйновані повністю», - поінформував уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

За його словами, країна-агресор навмисно цілиться у заклади освіти: дитячі садки, школи, університети.

МАУП після обстрілу 2 вересня. Фото: Володимир Тарасов, Укрінформ
 
ВІДНОВЛЕННЯ ОСВІТИ
Урок стійкості у Львові. Фото: Анастасія Смольєнко, Укрінформ

У Бородянці відкрився ліцей, який майже повністю був зруйнований росіянами

У Бородянці на Київщині розпочав новий навчальний рік Литовсько-український ліцей, який російські окупанти пошкодили на початку повномасштабного вторгнення. Відновлення ліцею здійснила литовська агенція Central Project Management Agency. Більше фото і відео за посиланням.

Бородянка. Фото: Павло Багмут, Укрінформ

НОВИНИ ВІДБУДОВИ

USAID і ФАО підтримають аграріїв з прифронтових територій

Румунія хоче купити молдовський порт на Дунаї, щоб допомогти відбудові України

Бельгія спрямує €150 мільйонів на відновлення столиці, Київщини та Чернігівщини

Дніпро та ще три міста отримали комунальну техніку від Японії

На деокупованій Херсонщині зібрали майже 18 тисяч тонн кавунів

Фото: Євген Котенко, Укрінформ

РЕПОРТАЖ УКРІНФОРМ

Село Зоря на Миколаївщині: «Ми віримо – буде тут життя!»

Зоря – маленьке село в Шевченківській громаді Миколаївської області. До війни тут жили близько 200 людей. На початку вторгнення Зоря опинилася в «сірій» зоні – лінія фронту проходила за три кілометри від населеного пункту. В селі не залишилося цілих будинків. Але в ті хати, де залишилися стіни, поступово вертаються місцеві. Читати далі.

Дитсадок “Зірочка” після обстрілів. Фото: Ніни Ляшонок, Укрінформ

ВІДЕО УКРІНФОРМ

Володар відзнаки «Діти-герої» дев’ятирічний Роман Олексів планує станцювати на відкритті саміту перших леді та джентльменів

Після отримання важких опіків під час ракетного удару по Вінниці хлопчик проходить курс лікування та реабілітації в німецькому Дрездені, готується до нових операцій і танцювального номеру на Четвертому саміті перших леді та джентльменів.

СОЦМЕРЕЖІ УКРІНФОРМ

В Одесі відкрили Казковий тунель, який був закритий багато років, аби використовувати його як бомбосховище

Тунель був збудований у 70-х роках 20 століття. Його довжина становить 200 м, а глибина близько 20 м. 

Ніна Ляшонок, Укрінформ. Facebook

Слідкуйте за відновленням України з нами - щовівторка ми збираємо усі головні новини, фото та відео відбудови. Підпишіться на нашу щотижневу розсилку Відбудова 2024, щоб дізнаватися усі новини відновлення України першими.

Якщо вам сподобалося, порекомендуйте нас друзям, щоб спільнота зацікавлених людей зростала. Наступний лист з новинами відбудови України очікуйте 10 вересня.